Auto rijlessen

De lesauto

Bij 046 Rijopleidingen beschikken we over een VW Polo met een schakelbak. De leerlingen die hun rijbewijs willen behalen gaan lessen in deze nieuwe VW Polo die voorzien is van slimme innovaties. Deze auto o.a. uitgerust met enkele nieuwe veiligheidssystemen zoals Adaptive Cruise Control (ACC), Hill-Hold Control en meer om jou als bestuurder het rijden gemakkelijker, veiliger en leuker te maken.

Rijschool Geleen
rijschool Sittard

De auto is rookvrij en uiteraard voorzien van airco voor de warme dagen. Je kunt de bestuurdersstoel zó afstellen dat iedereen, klein en groot, een perfecte zit- en stuurhouding heeft. De auto heeft een goed rijgemak die voor leerlingen die voor het eerst achter het stuur kruipen perfect ingezet kan worden.

Mocht je willen kijken hoe het rijden in de auto en de manier van lesgeven je bevalt dan kan je altijd een eerst een proefles aanvragen.

Als je op ongeveer 75-80% van je opleiding zit wordt er bij het C.B.R. de Tussentijdse Toets (TTT) aangevraagd. Een examinator van het CBR zal dan jouw rijvaardigheid beoordelen. Na het afleggen van de TTT krijg je een advies van de examinator waaraan je nog samen met jouw instructeur tijdens de rijles kunt gaan werken. Vrijstelling: Een fijne bijkomstigheid van de TTT is dat je vrijstelling kunt krijgen voor je bijzondere verrichtingen, wat betekent dat je deze niet meer hoeft te doen tijdens het praktijkexamen.

Je gaat je rijopleiding afsluiten met het praktijkexamen. Tijdens dit examen zal de examinator van het C.B.R. toetsen of je veilig en zelfstandig kunt rijden en of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers.

Voor meer informatie en voorbereiding voor het praktijkexamen zie www.cbr.nl.

De lessen vind onder andere plaats In de Westelijke mijnstreek waaronder Geleen, Sittard, Stein en omstreken.

rijschool Geleen

Faalangst

Faalangst is letterlijk de angst om te falen. Vaak wordt er gedacht dat fouten maken op een examen niet mag. Dit is onjuist! FOUTEN MAKEN MAG!!

Immers, niemand kan foutloos rijden.

Toch blijkt dat veel leerlingen op weg naar een examen onrustig worden. Zelfs zo zenuwachtig zijn dat ze alles vergeten dat geleerd is omdat ‘ het examen’  eraan komt.

046 Rijopleidingen heeft een ruime ervaring met leerlingen die last hebben van faalangst. Je wordt als leerling optimaal voorbereid zodat je vol zelfvertrouwen leert rijden.

Wij adviseren iedere leerling om een Tussentijdse Toets (TTT) te doen bij het C.B.R. zodat je als leerling kunt ervaren hoe het is om een praktijkexamen te doen.

Mocht tijdens de TTT blijken dat je faalangstig was, alsdan adviseren we je om een faalangst praktijkexamen af te leggen.  Het faalangst praktijkexamen duurt 80 minuten. Op het faalangst praktijkexamen heb je een mogelijkheid om een pauze in te lassen tijdens de rit en krijg je een speciaal opgeleide examinator. Na het afronden van de rijopleiding kun je vol zelfvertrouwen zelfstandig op weg.

Theorie

046 Rijopleidingen zorgt ervoor dat je veilig kunt deelnemen aan het verkeer, door je optimaal voor te bereiden op het theorie-examen.

Theorieboek
Om je goed te kunnen voorbereiden voor het theorie-examen krijg je bij 046 Rijopleidingen standaard een theorieboek en een online module om 10 examens te oefenen.

Theorielessen
Heb jij moeite met het leren van je theorie?
Wij bieden de mogelijkheid tot het volgen van theorielessen, zowel klassikaal als individueel. Vraag naar de mogelijkheden en voorwaarden aan je instructeur.

Theorie-examen
Vanaf 16 jaar mag je al opgaan voor je theorie-examen; dit certificaat is 1,5 jaar geldig en binnen die tijd dien je je praktijkexamen afgerond te hebben. Wij adviseren je om zo spoedig mogelijk na de start van je praktijkopleiding te starten met je theorie. Het kan anders voorkomen dat je klaar bent voor je TTT of praktijkexamen maar deze niet door kan gaan omdat je je theorie nog niet bezit.

Voor meer informatie omtrent het theorie-examen zie: www.cbr.nl.

Pakketten en prijzen

Bij 046 Rijopleidingen vinden wij het belangrijk dat iedereen rijles volgt die past bij zijn of haar leerstijl en leersnelheid. Daarom bieden wij verschillende lespakketten aan. Zo is er altijd een lespakket dat bij jouw lesbehoefte past en betaald niemand te veel.

Lespakket 1

30 lessen (60 min.)

Tussentijdse Toets CBR

Praktijkexamen CBR

€2.280,-

Lespakket 2

35 lessen (60 min.)

Tussentijdse Toets CBR

Praktijkexamen CBR

€ 2.580,-

Lespakket 3

40 lessen (60 min.)

Tussentijdse Toets CBR

Praktijkexamen CBR

€ 2.880,-

046 Rijopleidingen biedt zowel losse rijlessen aan voor €60,- per rijles, als verschillende soorten lespakketten. Eén les duurt 60 minuten. Daarnaast is het ook mogelijk om de TTT (Tussentijdse Toets) afzonderlijk bij ons te bestellen. Ook bieden wij een Theoriepakket aan. Dit pakket bestaat uit een praktijkboek en 10 online oefenexamens. Zodat jij je helemaal klaar kunt stomen voor het theorie-examen. Twijfel je nog om te starten met rijles of ben je nog opzoek naar de rijschool die het beste bij jou past? Volg dan een proefles voor maar €60,-.

Tarieven

Rijles (60 minuten) € 60,-
Theorie pakket € 75,-
Theorie examen € 41,-
Tussentijdse Toets (TTT) CBR € 240,-
Praktijk examen CBR € 240,-
Faalangst Examen CBR € 320,-
Gezondheidsverklaring (betalen via CBR) € 41,00
Pinnen per les + 1,9% transactiekosten

2toDrive

Sinds 1 november 2011 kennen we in Nederland 2toDrive.

Dit betekent dat als je 16,5 jaar bent met je praktijklessen mag starten. Vanaf je 17everjaardag mag je op praktijkexamen. Ben je geslaagd voor je praktijkexamen en nog geen 18 jaar oud? Dan mag je alleen onder begeleiding (coach) rijden tot je 18ejaar. Ben je 18 geworden, dan mag je geheel zelfstandig gaan rijden.

Waarom 2todrive?
Door minder rijervaring zijn beginnende bestuurders vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat je extra rijervaring opdoet voordat je alleen in de auto stapt. In Duitsland heeft dit geleid tot minder ongevallen en minder verkeersovertredingen bij jongeren.

Wie kan jouw coach zijn?
Jij kunt zelf bepalen wie je als coach kiest. De coach moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Hieromtrent en voor meer informatie over 2toDrive zie: www.2todrive.nl