Motorrijschool Heerlen

BIKEcadamy de naam van onze een motorrijschool in Heerlen. Onder onze begeleiding word je door een vaste instructeur opgeleid tot een competente en kundige motorrijder. Vanaf de start van de motortraining tot het daadwerkelijke examen krijg je uitstekende begeleiding!
BIKEcadamy logo

Motor rijschool in Heerlen

Iedereen die graag wil leren motorrijden in Heerlen krijgt van ons een gratis proefles. Zo heb je de kans om kennis te maken met de lesmotor en onze instructeur. Tevens ervaar je hoe het is om motorrijles te volgen bij BIKEcadamy.

Tijdens de proefles bij BIKEcadamy maak je kennis met jouw rij instructeur. Je krijgt direct een beeld van hoe jouw rijlessen eruit komen te zien en er wordt een plan op maat gemaakt voor elke leerling. Gedurende de proefles leer je de basisvaardigheden van het motorrijden. Je maakt ook kennis met de beginselen van de bijzondere verrichtingen.

Bij deze motorschool weet je direct waar je bent! Na afloop van de proefles wordt jou direct verteld hoeveel motorrijlessen je nodig hebt. Houd er rekening mee dat dit een schatting is en afhankelijk is van de snelheid van jouw voortgang. Bij BIKEcadamy bieden wij rijlessen van kwaliteit, tegen een voordelige prijs. Het is mogelijk om je rijlessen los te boeken of om voordelig een totaal pakket af te sluiten. Afhankelijk van hoeveel lessen je nodig hebt, is er altijd een voordelig pakket dat bij jou past.

motorrijschool
motorrijles

Lesmotor motorrijschool Heerlen

Jouw motorrijlessen in Heerlen zul je rijden op de nieuwe (2020) Suzuki SV650 ABS.

De nieuwe Suzuki SV650 ABS is de ideale motor voor rijles, vanwege de zeer stabiele wegligging, prettige zithouding en wendbaarheid van deze populaire allrounder. Dankzij slimme snufjes is de motor geschikt voor nieuwe rijders zonder ervaring en kun je genieten van de vrijheid van motorrijden tijdens jouw lessen.

Motorrijles Heerlen

Vanaf 21 jaar kunt je een rijbewijs A (code 80) aanvragen. Je moet hiervoor het rijexamen afleggen om een motor met onbeperkt vermogen (minimaal 50 kW). Daarna mag je alleen op een motor rijden met een maximaal vermogen van 35 kW. Na minimaal 2 jaar (of eerder als je 24 jaar bent) krijg je een rijbewijs A onbeperkt.

Vanaf 24 jaar kun je direct een rijbewijs A (onbeperkt vermogen) behalen. Hiervoor moet je het theorie-examen en twee praktijkexamens afleggen: AVB (Voertuigcontrole) en AVD (Verkeersdeelname).

motorrijles

Vraag een gratis proefles aan bij BIKEcadamy

Bij afnamen van een van onze pakketten krijg je de proefles geheel GRATIS.

Lessen in Heerlen

De rijopleiding bij Motorschool Heerlen begint met voertuigbeheersing. Dit is het belangrijkste onderdeel en de basis van jouw rijvaardigheid. Omdat we ons een tijdje op dit werk concentreren, bereiden we je optimaal voor op het examen.

We doen de oefening éénmaal voor, eventueel met jou achterop. Daarna krijg jij de kans om jouw vaardigheden te gaan trainen. Door te oefenen, leer je het gevoel van de motor begrijpen. Op deze manier kun je trainen voor het examen en de technieken leren die je onderweg moet toepassen. Ben jij voldoende getraind in de basis? Dan gaan we de weg op om jouw rijvaardigheid verder te ontwikkelen.

Nadat je het voertuig onder de knie hebt, gaan we op pad. Je gebruikt de lesmotor, wij zullen een volgmotor gebruiken. We beginnen met het afstellen en instellen van de motor zodat je veilig de weg op kunt.

Zorg ervoor dat je geslaagd bent voor de theorie voordat we op pad gaan. Dit is belangrijk, anders kun je immers niet correct deelnemen aan het verkeer. Onthoud dat verkeersovertredingen onder jouw eigen verantwoordelijkheid vallen!

Tijdens het rijden communiceer je via de portofoon met jouw instructeur. Wij zullen u begeleiden en coachen tijdens het rijden.

Motorrijders zijn kwetsbaarder in verkeersongevallen dan automobilisten. Daarom nemen we veiligheid zeer serieus in onze cursussen en geven we jou tips om jezelf beter te beschermen. Denk aan de positie op de weg, de aanpassingssnelheid, bochten, observatietechnieken en voertuigcontrole. Daarom richten we ons op defensief en bewust rijgedrag.

motor

Kosten motorrijles Heerlen

Bij BIKEcadamy vinden wij het belangrijk dat iedereen rijles volgt die past bij zijn of haar leerstijl en leersnelheid. Daarom bieden wij verschillende lespakketten aan. Zo is er altijd een pakket voor motorrijles die bij jouw behoefte past.

Lespakket Snel

15 uur praktijk

10 lessen van 90 minuten

Gratis theoriepakket

€ 780,-

€ 745,-

Lespakket Gemiddeld

22,5 uur praktijk

15 lessen van 90 minuten

Gratis theoriepakket

€ 1.155,-

€ 1.095,-

Lespakket Gemiddeld

30 uur praktijk

20 lessen van 90 minuten

Gratis theoriepakket

€ 1.530,-

€ 1.400,-

Tarieven

Vrijblijvende proefles € 35,-
60 minuten les buiten pakket € 50,-
Praktijkexamen AVB € 130,-
Praktijkexamen AVD € 250,-
Tussentijdse toets bij het CBR € 250,-
Gezondheidsverklaring (betalen via CBR) € 37,80
Theorie-examen (betalen via CBR) € 34,50
Theoriepakket € 30,-
Theorie-examen (individueel begeleid) € 90,-