Motorrijschool Heuvelland

BIKEcadamy is de motorrijschool van het Heuvelland. Gedurende je rijlessen  wordt je begeleid door één vaste opleider. Bij ons word je opgeleid tot een bekwame en vaardige motorrijder en hebben wij enkel ook voor jou.
BIKEcadamy logo

Motorrijschool Heuvelland

Voor iedereen die interesse heeft in leren motorrijden, bieden wij een eerste gratis proefles aan. Zo kun je ervaren of motor rijden iets voor jou is en of je graag jouw motorrijbewijs wil behalen. Lijkt het jou leuk om verder te leren? Dan kun je bij ons beginnen met motorrijlessen in het Heuvelland voor eerlijke prijzen!

Gedurende de proefles maak je kennis met de basisvaardigheden van het motorrijden. Tevens leer je de beginselen van de bijzondere verrichtingen.

Na de proefles volgt een evaluatie waarin we jou adviseren hoeveel lessen je ongeveer nodig zult hebben voor jouw motorrijopleiding. Let echter wel op: het is een schatting. De ene is sneller dan de ander en het kan dus voorkomen dat je minder of juist meer lessen nodig hebt tot aan je praktijkexamen. Dit merk je tijdens jouw opleidingen en we sturen jouw verwachting bij waar nodig.

Ons doel is dat je met plezier veilig leert rijden en vol vertrouwen je praktijkexamen tegemoet gaat.

motorrijschool
motorrijles

Lesmotor BIKEcadamy

Bij motorrijschool Heuvelland leer je motorrijden op de nieuwe (2020) Suzuki SV650 ABS.

De nieuwe Suzuki SV650 ABS is de ideale lesmotor, vanwege de zeer stabiele wegligging, prettige zithouding en wendbaarheid van deze populaire allrounder. En dankzij slimme systemen kan ook de je als beginnend motorrijder stapsgewijs ervaren hoe heerlijk motorrijden kan zijn!

Motorrijles Heuvelland

Vanaf je 21e mag je opgaan voor rijbewijs A (code 80). Je neemt dan een examen af op een motor met onbeperkt vermogen (minimaal 50 kw.) Daarna mag je alleen rijden op een motor met een maximaal vermogen van 35 kw. Na minimaal 2 jaar (of eerder als je 24 bent) heb je recht op je rijbewijs A onbeperkt.

Vanaf 24 jaar mag je meteen opgaan voor rijbewijs A (onbeperkt vermogen). Je moet dan een theorie-examen en twee praktijkexamens doen: AVB (voertuigbeheersing) en AVD (verkeersdeelname).

motorrijles

Vraag een gratis proefles aan bij BIKEcadamy

Bij afnamen van een van onze pakketten krijg je de proefles geheel GRATIS.

Hoe zien de lessen er uit?

Jouw rijlessen bij motorrijschool Heuvelland beginnen met voertuigbeheersing. Dit is een intensief onderdeel en vormt de basis voor jouw rijvaardigheid. We schenken hier veel aandacht aan, zodat je echt wordt klaargestoomd voor de praktijk. Wij doen de oefeningen een keer voor, eventueel met jou achterop. Je raakt vertrouwd met de motor tijdens het doen van deze oefeningen. Zo train je voor het examen en leer je technieken die je op de weg moet toepassen.

Heb je de basis goed onder de knie? Dan gaan we dit langzaam uitbreiden met lessen op de openbare weg.

Nadat je jouw voertuig beheerst gaan we de weg op. Jij zit op de lesmotor en wij volgen jou met de volgmotor. We beginnen met het instellen en afstellen van de motor, zodat je veilig de weg op kan.

Zorg dat je voordat we de weg op gaan, jouw theorie behaald hebt. Dit is belangrijk, immers kun je anders niet correct deelnemen aan het verkeer. En onthoud; verkeersovertredingen zijn jouw eigen verantwoordelijkheid!

Tijdens het rijden sta je met je instructeur in contact middels van een portofoon. Wij geven jouw instructies en coachen jou tijdens het rijden.

Een motorrijder is stukken kwetsbaarder in het verkeer dan een automobilist. Daarom hebben wij tijdens de lessen veel oog voor veiligheid en bieden wij jou tips hoe je jezelf nog beter kan beschermen. Denk hierbij aan plaats op de weg, aangepaste snelheid, bochten, kijktechniek én uiteraard voertuigbeheersing. We focussend dan ook op defensief rijden en bewust rijgedrag.

motor

Kosten motorrijles Heuvelland

Bij BIKEcadamy vinden wij het belangrijk dat iedereen rijles volgt die past bij zijn of haar leerstijl en leersnelheid. Daarom bieden wij verschillende lespakketten aan. Zo is er altijd een pakket voor motorrijles die bij jouw behoefte past.

Lespakket Snel

15 uur praktijk

10 lessen van 90 minuten

Gratis theoriepakket

€ 780,-

€ 745,-

Lespakket Gemiddeld

22,5 uur praktijk

15 lessen van 90 minuten

Gratis theoriepakket

€ 1.155,-

€ 1.095,-

Lespakket Gemiddeld

30 uur praktijk

20 lessen van 90 minuten

Gratis theoriepakket

€ 1.530,-

€ 1.400,-

Tarieven

Vrijblijvende proefles € 35,-
60 minuten les buiten pakket € 50,-
Praktijkexamen AVB € 130,-
Praktijkexamen AVD € 250,-
Tussentijdse toets bij het CBR € 250,-
Gezondheidsverklaring (betalen via CBR) € 37,80
Theorie-examen (betalen via CBR) € 34,50
Theoriepakket € 30,-
Theorie-examen (individueel begeleid) € 90,-