Motorrijschool Limburg

BIKEcadamy is de motorrijschool van Limburg. Bij ons word je opgeleid tot een bekwame en vaardige motorrijder door één vaste instructeur. Vanaf het begin van je motoropleiding tot aan je praktijkexamen word je uitstekend begeleidt!
BIKEcadamy logo

Motor rijschool in Limburg

Iedereen die graag wil leren motorrijden in Limburg krijgt van ons een gratis proefles. Zo heb je de kans om kennis te maken met de lesmotor en onze instructeur. Tevens ervaar je hoe het is om motorrijles te volgen bij BIKEcadamy.

Gedurende de proefles leer je de basisvaardigheden van het motorrijden. Je maakt ook kennis met de beginselen van de bijzondere verrichtingen.

Tijdens de proefles bij BIKEcadamy maak je kennis met jouw rij instructeur. Je krijgt direct een beeld van hoe jouw rijlessen eruit komen te zien en er wordt een plan op maat gemaakt voor elke leerling. Bij deze motorrijschool weet je direct waar je aan toe bent! Je krijgt direct na afloop van de proefles te horen hoeveel motorrijlessen jij ongeveer nodig hebt. Houdt er rekening mee dat dit een schatting is en afhankelijk is van hoe snel je dingen oppikt. We hebben immers alle tijd.

Wij leiden jou op tot vaardig en zelfverzekerd bestuurder!

rijschool sittard
motorrijles

Lesmotor motorijschool Limburg

Jouw motorrijlessen in Limburg zul je rijden op de nieuwe (2020) Suzuki SV650 ABS.

De nieuwe Suzuki SV650 ABS is de ideale motor voor rijles, vanwege de zeer stabiele wegligging, prettige zithouding en wendbaarheid van deze populaire allrounder. Dankzij slimme snufjes is deze motor geschikt voor nieuwe, onervaren bestuurders en kun je heerlijk genieten van de vrijheid op de motor.

Motorrijles Limburg

Vanaf 21 jaar kunt je een rijbewijs A (code 80) aanvragen. Je moet hiervoor het rijexamen afleggen om een motor met onbeperkt vermogen (minimaal 50 kW). Daarna mag je alleen op een motor rijden met een maximaal vermogen van 35 kW. Na minimaal 2 jaar (of eerder als je 24 jaar bent) krijg je een rijbewijs A onbeperkt.

Vanaf 24 jaar kun je direct een rijbewijs A (onbeperkt vermogen) behalen. Hiervoor moet je het theorie-examen en twee praktijkexamens afleggen: AVB (Voertuigcontrole) en AVD (Verkeersdeelname).

motorrijles

Vraag een gratis proefles aan bij BIKEcadamy

Bij afnamen van een van onze pakketten krijg je de proefles geheel GRATIS.

Lessen in Limburg

Jouw rijlessen bij motorrijschool Limburg beginnen met voertuigbeheersing. Dit is een intensief onderdeel en vormt de basis voor jouw rijvaardigheid. Omdat we hier een poos intensief mee bezig zullen zijn, stomen wij jou echt klaar voor het examen. Wij doen de oefeningen een keer voor, eventueel met jou achterop. Dankzij de oefeningen leer je het gevoel van de motor kennen. Zo train je voor het examen en leer je technieken die je op de weg moet toepassen.

Heb je de basis goed onder de knie? Dan gaan we dit langzaam uitbreiden met lessen op de openbare weg.

Nadat je jouw voertuig beheerst gaan we de weg op. Jij op de lesmotor en wij volgen jou met de volgmotor. We beginnen met het instellen en afstellen van de motor, zodat je veilig de weg op kan.

Zorg ervoor dat je geslaagd bent voor de theorie voordat we op pad gaan. Dit is belangrijk, anders kun je immers niet correct deelnemen aan het verkeer. Onthoud dat verkeersovertredingen onder jouw eigen verantwoordelijkheid vallen!

Tijdens het rijden sta je met je instructeur in contact middels van een portofoon. Wij geven jouw instructies en coachen jou tijdens het rijden.

Motorrijders zijn kwetsbaarder in verkeersongevallen dan automobilisten. Daarom nemen we veiligheid zeer serieus in onze cursussen en geven we jou tips om jezelf beter te beschermen. Denk aan de positie op de weg, de aanpassingssnelheid, bochten, observatietechnieken en voertuigcontrole. Daarom richten we ons op defensief en bewust rijgedrag.

motor

Kosten motorrijles Limburg

Bij BIKEcadamy vinden wij het belangrijk dat iedereen rijles volgt die past bij zijn of haar leerstijl en leersnelheid. Daarom bieden wij verschillende lespakketten aan. Zo is er altijd een pakket voor motorrijles die bij jouw behoefte past.

Lespakket Snel

15 uur praktijk

10 lessen van 90 minuten

Gratis theoriepakket

€ 780,-

€ 745,-

Lespakket Gemiddeld

22,5 uur praktijk

15 lessen van 90 minuten

Gratis theoriepakket

€ 1.155,-

€ 1.095,-

Lespakket Gemiddeld

30 uur praktijk

20 lessen van 90 minuten

Gratis theoriepakket

€ 1.530,-

€ 1.400,-

Tarieven

Vrijblijvende proefles € 35,-
60 minuten les buiten pakket € 50,-
Praktijkexamen AVB € 130,-
Praktijkexamen AVD € 250,-
Tussentijdse toets bij het CBR € 250,-
Gezondheidsverklaring (betalen via CBR) € 37,80
Theorie-examen (betalen via CBR) € 34,50
Theoriepakket € 30,-
Theorie-examen (individueel begeleid) € 90,-